Witam. Czy ktoś może miał podobne wyniki ? Pomoże mi ktoś z...
Forum: Niewydolność serca - objawy, przyczyny, leczenie
Temat: zawał rozległy,2 razy udar niedokrwienny (1)
- https://www.forumkardiologiczne.pl/forum/zawal-rozlegly-2-razy-udar-niedokrwienny/watek/1374551/1.html#p1374551https://www.forumkardiologiczne.pl/forum/zawal-rozlegly-2-razy-udar-niedokrwienny/watek/1374551/1.html zawał rozległy,2 razy udar niedokrwienny Gość
Dokładnie 19 lat temu majac 45 lat wystąpiło u mnie zatrzymanie akcji serca -pomyślnie uratowano moje życie,jednak w pierwszej dobie na OIOM dostałam zawał.I tak sobie na lekach funkcjonowałam 19 lat-nadmieniam,że wtedy koronarografia nie wykazała w tętnicach żadnych zmian.Dwa lata temu po sporym wysiłku przy sprzataniu,nastepnego dnia rano dostałam udar-po miesiącu pobytu w szpitalu oprócz lekkiego niedowładu lewej strony wydawałoby się,że wszystko jest na dobrej drodze.NIkt z lekarzy o co mam pretensję nie zlecił badania INR.PO roku kiedy dostałam drugi udar,dzięki prowadzacej mnie doktor neurolog i jej podejrzeniach przewieziono mnie do innego szpitala na oddział kardiologiczny.Nadmieniam,że mieszkam w dużym mieście woj.Wdrożono wtedy leczenie przeciwkrzepliwe-lecz serce jest tak zniszczone pomimo drożnych tętnic,że jedyną propozycję jaką mi przedstawiono to kardiowerter z def.na którą nie wyraziłam zgody.Elektrokardiolog stwierdził bowiem -nie poprawi to jakości życia tylko może uchronić od nagłego zgonu sercowego.Mam 63 lata i chciałabym jeszcze pożyć dlatego śledze wszystkie nowości w kardiologi,ale przez prawie 20 lat nie zostałam objęta całościową opieką.Przykre
- Gość
- wyniki echo serca
- Późne wzmocnienia pokontrastowe?
Czy może mi ktoś wyjaśnić co oznaczają PÓŹNE...
- Kardiomiopatia alkoholowa
Witam trzy lata temu wylądowałem w szpitalu zdiagnozowano zapalenie mięśnia...
- kardiologia i neurologia
Na temat przebiegu mojej drogi kardiologicznej można napisac conajmniej pracę...
- Tematy:
- duszności
- osłabienie
- niewydolność serca