Dzień dobry,bardzo proszę Państwa, o interpretację wyniku EKG....
Forum: Niewydolność serca - objawy, przyczyny, leczenie
Temat: Helicobakter? Nerwica? Serce? (1)
- https://www.forumkardiologiczne.pl/forum/helicobakter-nerwica-serce/watek/1539408/1.html#p1539408https://www.forumkardiologiczne.pl/forum/helicobakter-nerwica-serce/watek/1539408/1.html Helicobakter? Nerwica? Serce? Gość
Witam. Od jakiegoś czasu mam ból w splocie słonecznym i pod żebrami (ostatnim) po prawej stronie przeważnie ale i pod lewym również ale rzadziej. Ostre kłucie w prawym podżebrzu ale w miejscu styku łokcia z klatką piersiową (prawy bok zupełnie). Czasami czuje lekkie przyduszenie w gardle (krtani). Jeśli chodzi o tętno to w pozycji leżącej spoczynkowej spada nawet do 45. Pomiar z opaski Xiaomi MiBand 6. (sprawdzane na dwóch). Wystarczy że się przejdę tak krok w krok kawałek i skok do 130 czasami do 140. Zwykła rozmowa 90 do 100.
Wszystko to zaczęło się od większej kłótni w której stwierdziłem że idę spać. Obudził mnie straszny ból w klatce piersiowej. Nie mogłem złapać powietrza. było to jakieś pół roku temu.
Bliżej bo jakieś dwa miesiące temu wieczorem z bliżej nie określonych powodów złapał mnie ból w klatce piersiowej, duszenie w krtani, raz zimno i drgawki, raz gorąco i poty. Temperatura raz 35 raz ponad 38. Położyłem się zlany potem i w bulach dosłownie z myślą że rano się nie obudzę. Według opaski tętno skakało do 130 a poziom natlenienia krwi spadł do 80.
Z takim bólem uczuciem pieczenie pod żebrami z przodu i po bokach oraz splot słoneczny przechodziłem tydzień. Złapało mnie w pracy w obawie o swoje życie pojechałem do szpitala na SOR. Tam miałem zrobione EKG, USG jamy brzusznej, nerek, itd. Dostałem kroplówkę z ketanolem, nospą . Zrobiono badania Krwi.
Zostałem wypisany do domu bez diagnozy.
Niestety z własnej głupoty bo praca ważniejsza olałem temat nie udając się do Lekarza Pierwszego kontaktu.
I tak po tygodniu kładąc się wieczorem spać z bólem który trwa nieprzestanie jeśli chodzi o splot słoneczny i w/w podżebrze. Złapało mnie znowu drgawki, zimno, ciepło, ucisk w klatce i gardle. Ogólnie panika organizmu. Zasnąłem rano budzik i do pracy. Otwierając oczy, wyłączając budzik myślę jest ok. Tylko się ruszyłem i drgawki ect, itd.
Zadzwoniłem na pogotowie. Na SOR nie zrobili nic zaglądając w poprzedni wypis ze szpitala.
Tego samego dnia udałem się do przychodni. Ponowne USG nic nie wskazało Wątroba ok nerki ok itd. Jedynie tętno wysokie. Podejrzenie Refluxu,
Dostałem skierowanie na Gastroskopię, Po gastroskopii:
Przełyk, wpust b/z
Śluzówka żołądka wyraźnie przekrwiona w ok. odźwiernika z bardzo drobnymi nadżerkami.
Odźwiernik drożny.
Opuszka XII-cy przekrwiona z pojedynczymi nadżerkami.
Wynik na Helicobakter ujemny z kału .
Czy to możliwe że serce tak reaguje?? Tętno?? Na takie dolegliwosci ?? - Gość
- Prośba, o interpretację.
- spiączka farmakologiczna po zatrzymaniu krążenia - niewydolość sercowa - niski puls w spiączce (37)
Witam,Tata jest już od ponad miesiąca w szpitalu. W sobotę 05.05 miał...
- Ogromna prośba o udział w badaniu dla opiekunów osób chorych
Szanowni Państwo,Jestem doktorantką Instytutu Psychologii Uniwersytetu Kazimierza...
- Późne wzmocnienia pokontrastowe?
Czy może mi ktoś wyjaśnić co oznaczają PÓŹNE...
- Tematy:
- duszności
- osłabienie
- niewydolność serca