Reklama:

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

Dominika Łuczak, dietetyk

Ten tekst przeczytasz w 4 min.

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

medforum

Oliwa z oliwek

Zdrowa i zbilansowana dieta powinna nie tylko opierać się na wyborze odpowiednich produktów spożywczych, ale również na odpowiedniej obróbce termicznej potraw. Do najbardziej kontrowersyjnych należy smażenie, jednak niektórzy z nas nie wyobrażają sobie codziennego jadłospisu bez odpowiednio przyrządzonego kotleta. A czy zastanawialiście się kiedyś, na czym powinniśmy smażyć? Dlaczego niektóre tłuszcze świetnie się do tego nadają, zaś inne trochę mniej?

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

KONKURS! Jesienna chandra: jak sobie z nią radzić? Odpowiedz na pytanie i wygraj zestaw kosmetyków! 🍁🎉
Cześć Wszystkim! Mamy przyjemność ogłosić, że właśnie ruszył nasz nowy serwis: Medforum.pl! 🚀 Na tej platformie znajdziesz najbardziej aktualne informacje, artykuły i porady z zakresu farmacji, ...
Duszność wysiłkowa
Od jakiegoś czasu nie mogę za bardzo aktywnie spędzać czasu . Łapie mnie duszność . Zadyszka . Średnie tętno to 100-105. Tarczyca ok . Jeśli mogę prosić o interpretację wyniku EKG
Reklama:
Reklama: